Fajr 06:29 Dhuhr 13:31 Asr 15:53 Magrib 18:25 Isha 20:11 | Maandoverzicht
nlaren

Tijdlijn van ons nieuwebouw project.

 • 06-06-2019

  Alhamdulillaah!! Geprezen is Allaah. We hebben voor ons nieuwbouw project weer een behoorlijk bedrag ingezameld tijdens Ramadhaan. Mede dankzij de inzet van een heleboel vrijwilligers onder onze gemeenschap. iedereen die hieraan heeft bijgedragen wordt ernorm bedankt. Moge Allaah een ieder rijkelijk belonen en nog meer kracht en inzet geven.
  ... lees meer

 • 28-02-2019

  Vrijdag 28 februari 2019 was eindelijk het moment aangebroken om de pilaren voor het nieuwe gebouw in de grond te boren. De bouwvakkers zijn vroeg begonnen en in minder dan een werkdag zaten alle palen in de grond.

  Na salat al-djumua hebben de mensen zich verzameld om gezamenlijk dit mooie moment te beleven. Een grote groep genodigden waaronder buurtbewoners hebben zich verzameld op de bouwplaats. En onder het genot van thee en koffie en Marokkaanse koekjes en lekkernijen hebben we samen dit moment gevierd.

 • 02-11-2017

  Alhamdulillaah!! De aankoop van de grond is gerealiseerd. We zijn nu eigenaar van de grond. Dit is een belangrijke stap richting de nieuwbouw. We vragen Allaah om alles voorspoedig te laten verlopen.
  ... lees meer

 • 25-06-2017

  Tijdens de maand Ramadhaan is er wederom gul gedoneerd ten behoeve van de nieuwbouw. Een groot gedeelte van de heipalen is gedoneerd. En alle deuren zij -alhamdulillaah- gedoneerd. En ook ten behoeve van de andere bouwonderdelen is gedoneerd. Zowel tijdens inzamelingen in de moskee als online. Alhamdulillaah.
  We vragen Allaah om de sadaqaat van een ieder te accepteren. En zwaar te laten wegen op hun weegschale op de dag der opstanding, amien.

 • 01-07-2016

  Tijdens de 27e nacht van Ramadhaan (we hopen dat deze nacht overeenkomt met laylatu-ul-Qadr) hebben de bezoekers gul gedoneerd. Het restant op dat moment van de vierkante was voor de inzameling 435 m2. Al deze meters zijn deze nacht toegezegd door de aanwezigen. Allahu akbar.
  Ter info: Omdat het om toezeggingen/beloftes gaat staat de teller op de website nog niet op volledig. Dit zal na daarwerkelijke betalingen pas aangepast worden inshaAllaah.

 • 05-06-2016

  Onze geliefde broeders en zusters uit Gorinchem hebben ons geweldig geholpen. Zondag 5 juni hebben zij het uiteindelijke bedarag van €10.000 overhandigd aan het bestuur. MashaAllaah. Moge Allaah de Gorinchemse gemeenschap belonen voor hun inzet en hun donaties, amien.

 • 20-05-2016

  Onze geliefde broeders en zusters en buren uit Gorinchem gaan ons helpen! De moslimgemeenschap in Gorinchem (moskee Annasr) zal zich insha'Allaah de komende twee weken gaan inzetten om geld in te zamelen voor de moslimgemeenschap in Leerdam. Lees hier meer over ...

 • 15-05-2016

  Zondag 15 mei 2016 hebben de zusters een benefiet gehouden ten gunste van onze vereniging. Ze hebben diverse activiteiten georganiseerd en trokken daarmee een grote groep vrouwen die gul hebben gedoneerd. Rond de 100 vrouwen en kinderen waren aanwezig en hebben genoten van het eten en de activiteiten. Lees hier meer over ...

 • 15-02-2016

  Uitnodiging bijeenkomst omwonenden. Nadat de verenigingen zijn ingelicht door de wethouder zijn de omwonenden aan de beurt om uitleg te krijgen over het voornemen om het verenigingsgebouw te vernieuwen. Het gebouw is immers in slechte staat en moet vervangen worden. Lees hier meer over ...

 • januari 2016

  Na onderhandelinge met de gemeente over de grond is tijdens de algemene ledenvergadering is besloten door de leden om het aanbod van de gemeente te accepteren.

  Tijdens dezelfde bijeenkomst zijn ook meteen de eerste donaties gegeven ten gunste van de aankoop van de grond.

 • januari 2016

  Na onderhandelinge met de gemeente over de grond is tijdens de algemene ledenvergadering is besloten door de leden om het aanbod van de gemeente te accepteren.

  Tijdens dezelfde bijeenkomst zijn ook meteen de eerste donaties gegeven ten gunste van de aankoop van de grond.

 • 2013

  ...

 • 2010

  ...

 • 2008

  Vanaf januari 2008 is een ´Commissie Nieuwe Moskee´ aangesteld voor het oprichten van een nieuw verenigingsgebouw voor de moskee en alle andere activiteiten.

 • 1996

  In de jaren ´90 hebben we de ruimte vergroot door een aanbouw van +/- 32 m2 omdat door het toenemende ledenaatal en belangstelling uit de regio de ruimte te klein was om alle activiteiten op educatief, sociaal en maatschappelijk gebied voor de leden (jongeren, mannen en vrouwen), niet-leden en omwonenden te kunnen uitvoeren.

 • 1989

  In 1989 is daarom de oude gemeentehuis opgekocht die gevestigd was aan de Poorterij (Leerdam Centrum). Deze is in hetzelfde jaar getransporteerd naar Leerdam West (Koreawijk). Dat is nog steeds het huidige adres.

 • 1987

  Oprinchting van de Marokkaans Islamitische Vereniging El Mouahidine. En oprichting van de moskee in een klein gebouw (semi-permanent).

Over ons

Wij zijn de Islamitische Vereniging El Mouahidine. Beter bekend als Moskee ElMouahidine te Leerdam. جمعية ومسجد الموحدين. Lees verder...