Fajr 04:17 Dhuhr 13:52 Asr 17:48 Magrib 21:12 Isha 23:12 | Maand | Download
nlaren

Nieuws

Het huidige pand aan de P.M. van Gentstraat is dringend aan vervanging toe.

AD Rivierenland

Oude moskee Leerdam nog dit jaar gesloopt

Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de voorwaarden waaraan het nieuwe gebouw moet voldoen. Uiteindelijk moet een omgevingsvergunning worden verleend op basis van het bouwplan voor de nieuwe moskee.
Het huidige pand aan de P.M. van Gentstraat is dringend aan vervanging toe. Alle verenigingen daar kregen in 2011 te horen dat alleen verlenging van het huurcontract tot 2029 kon als ze hun gebouwen zouden opknappen. Daarover werd in 2013 overeenstemming bereikt. Alleen de Marokkaanse vereniging heeft toen geen handtekening gezet onder de afspraken. El Mouahidine is een tijd op zoek geweest naar een andere plek voor een nieuw verenigingsgebouw.
Toen dat niet lukte heeft de vereniging in 2015 een verzoek ingediend om de grond onder het huidige gebouw te kopen van de gemeente, zodat ze het pand zelf kon vervangen. Begin vorig jaar werd tijdens een bewonersavond het plan voor de moskee gepresenteerd.

Bron: AD Rivierenland

Nieuws

Over ons

Wij zijn de Islamitische Vereniging El Mouahidine. Beter bekend als Moskee ElMouahidine te Leerdam. جمعية ومسجد الموحدين. Lees verder...