Fajr 04:16 Dhuhr 13:52 Asr 17:49 Magrib 21:14 Isha 23:13 | Maand | Download
nlaren

Nieuws

Wethouder en Leerdam2000 op bezoek

Zij toffen een volle moskee aan! Helaas konden niet allen aanwezigen blijven om de wethouder en de raadsleden aan te horen.

De wethouder nam eerst het woord en bedankte de aanwezigen voor hun steun en stem voor Leerdam2000 tijdens de gemeentelijke verkiezingen.

Voor de verkiezingen was Leerdam2000 van mening dat de Islamitische Vereniging El Mouahidine wat hun betreft zich mag blijven huisvesten op de huidige locatie. Dit standpunt werd nogmaals benadrukt en bevestigd. Dit was uiteraard een positieve boodschap voor de aanwezigen.

De wethouder maakte echter duidelijk dat Leerdam2000 niet alleen in het bestuur van de gemeente zit. En dat zij dit standpunt zouden verdedigen in het bijzijn van de andere partijen die in het bestuur zitten.

Verder vertelde de wethouder dat er momenteel gewerkt wordt aan een raadsprogramma (link naar de website) waar ook de bewoners en verenigingen over mee mogen praten. Tussen 15 mei en 5 juni hebben bewoners, ondernemers, verenigingen en alle andere belanghebbenden de tijd om ideeën aan te dragen of opmerkingen te plaatsen bij deze plannen.

De wethouder gaf aan dat het gemeentebestuur vind dat de verenigingen in staat moeten zijn om hun eigen broek op te houden, maar dat de gemeente hen armslag moet geven en faciliteren.

Vervolgens kwamen de omringende verenigingen ter sprake. Een aantal verenigingen hebben het zwaar, financieel maar ook wat betreft activiteiten. Zo worden de panden niet volop benut. De woordvoerder van de Islamitische Vereniging heeft aangegeven dat de vereniging financieel in staat is om de broek op te houden. Echter om nog meer activiteiten te kunnen ontplooien heeft de vereniging meer ruimte nodig. Daarom wordt er al lange tijd met de geemente gesproken over het optimaliseren van de huisvesting in de vorm van een permanent gebouw.

Tot op heden -na bijna 10 jaar praten- heeft dit niets opgeleverd. Dit kwam mede door de starre houding van de toenmalige wethouder en bestuur. Leerdam2000 geeft aan dat zij er anders in staan en dat zij bereid zijn om de verenigingen te faciliteren. Zij zullen er alles aan doen om de andere partijen in het bestuur mee te krijgen.

El Mouahidine hoopt dat met de toetreding van Leerdam2000 aan het gemeentelijk bestuur een nieuwe kans is om een oplossing te vinden voor de huidige situatie en huisvesting van El Mouahidine.

Namens de vereniging bedankte de woordvoerder de aanwezigen en de wethouder en raadsleden voor hun bezoek en voor hun tijd.

Het is de bedoeling dat het bezoek van de wethouder vervolgd zal worden om de zes maanden. Daarom zeggen wij dan ook; tot over zes maanden. Hopelijk hebben we tegen die tijd al vorderingen gemaakt in-sha-Allaah.

Ter afsluiting is het advies van de wethouder en de raadsleden om nogmaals een brief te sturen naar de gemeente waarin aangegeven wordt met gegronde redenen en onderbouwing waarom het belangrijk is dat de Islamitische Vereniging El Mouahidine een permanent gebouw wil initiëren op de huidige locatie. Wellicht leidt het deze keer tot een positief besluit. De woordvoerder heeft toegezegd dat de wethouder de brief zeer spoedig kan verwachten.

Nieuws

Over ons

Wij zijn de Islamitische Vereniging El Mouahidine. Beter bekend als Moskee ElMouahidine te Leerdam. جمعية ومسجد الموحدين. Lees verder...