Fajr 05:52 Dhuhr 13:35 Asr 16:29 Magrib 19:12 Isha 20:57 | Maand | Download
nlaren

Nieuws

Akkoord met verenigingen Van Gentstraat

 

TAV
De TAV moet zelf voor een ander onderkomen zorgen. Op de plek van de voormalige gebouwen worden parkeerplaatsen gerealiseerd. De Marokkaanse Moskee heeft aangegeven niet met de ‘upgrading’ mee te doen. Dit houdt in dat ze buiten de kwaliteitsimpuls wordt gelaten en dat de contracten met deze vereniging in 2017 aflopen.

Vorige maand hebben B&W het besluit  genomen over de kwaliteitsimpuls van het verenigingenterrein aan de PM van Gentstraat. Sinds april 2012 is geregeld gesproken met de verenigingen, nadat gezamenlijk besloten was om zowel de bestaande opstallen als de openbare ruimte op te knappen.

Nieuwe inrichting
Voor het totale terrein is een nieuwe inrichtingstekening gemaakt die met de verenigingen is besproken. De gemeente zorgt voor de opknapbeurt van het terrein. Hiervoor is 135.000 euro beschikbaar gesteld. Op het terrein komen extra parkeerplaatsen, waardoor de parkeerproblemen in de omgeving en op het terrein zelf worden opgelost.

Met de verenigingen wordt voor 1 juni een samenwerkings- en opstalovereenkomst ondertekend. Na het ondertekenen van deze overeenkomsten worden er nieuwe opstalrechten gevestigd. Uitgangspunt is dat er tot 31 december 2029 sprake zal zijn van een eenduidige uitstraling van alle gebouwen op het terrein.

Voor de eerste onderhoudsronde krijgen de verenigingen tot 1 januari 2015 de kans om hun gebouw op te knappen. Wanneer blijkt dat op die datum niet aan de onderhoudsplicht is voldaan, zal de opstalovereenkomst worden beëindigd. Rond 1 juni worden de contracten ondertekend. Na die datum gaat het project van start.

Bron: Het Kontakt

Nieuws

Over ons

Wij zijn de Islamitische Vereniging El Mouahidine. Beter bekend als Moskee ElMouahidine te Leerdam. جمعية ومسجد الموحدين. Lees verder...