newTijdelijke locatie: Tiendweg 11, Leerdam

Fajr 07:13 Dhuhr 12:53 Asr 02:49 Magrib 05:12 Isha 06:53 | Maandoverzicht

Overig nieuws.

Opvang vluchtelingen in Leerdam (M3)

--- Kopie van bericht van leerdam.nl ---  Via deze korte berichtgeving informeren wij u over de voortgang en het verblijf van de vluchtelingen. Eind oktober 2015 worden maximaal 40 vluchtelingen verwacht in de gemeente Leerdam. Het gebouw van M3 is ingericht als tijdelijke crisisopvanglocatie.

Een projectteam van de gemeente werkt aan het gereedmaken van het gebouw en het treffen van de nodige voorbereidingen Deze activiteiten vragen de nodige improvisatie van de medewerkers van de gemeente. Er wordt gewerkt met een Plan van Aanpak. Wanneer dit klaar is gaat er een melding uit naar het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA). Kort daarna komen de vluchtelingen naar de gemeente afgereisd.

Externe partners die een rol kunnen vervullen zijn inmiddels benaderd. Vanuit de samenleving ontvangt de gemeente veel positieve reacties in de vorm van aanmeldingen om een bijdrage te willen leveren. De gemeente streeft ernaar om het lokale bedrijfsleven en de middenstand te betrekken bij het leveren van primaire levensbehoeften en dergelijke. De crisisnoodopvang beslaat een periode van vier weken.

Bron: Opvang vluchtelingen in Leerdam

Meer informatie:   Veelgestelde vragen crisisnoodopvang vluchtelingen

Meld je aan als vrijwiliger:   Aanmelden als vrijwilliger voor crisisopvang vluchtelingen

Gift ten behoeve van de Islamitische Vereniging El Mouahidine (iDeal)

iDeal betaling wordt mogelijk gemaakt door TargetMedia. Geen iDeal? Klik hier.

Over ons

Wij zijn de Islamitische Vereniging El Mouahidine. Beter bekend als Moskee ElMouahidine te Leerdam. جمعية ومسجد الموحدين. Wij bedienen de Islamitische gemeenschap in Leerdam en omstreken. Lees verder...

Tijdelijke locatie