newTijdelijke locatie: Tiendweg 11, Leerdam

Fajr 05:25 Dhuhr 12:48 Asr 04:06 Magrib 06:56 Isha 08:28 | Maandoverzicht

Overig nieuws.

Vluchtelingen vertrokken

--- kopie van bericht van leerdam.nl --- 

Na vier weken opvang in Leerdam zijn vanochtend onze 40 gasten vertrokken. Het besluit om de opvang te sluiten omdat er geen lange termijn perspectief geboden kon worden aan de vluchtelingen werd verzacht toen we de volgende dag van het COA de volgende opvanglocatie doorkregen.

Op deze locatie zou de vluchtelingengroep uit Leerdam voor langere tijd opgevangen worden en zouden voorzieningen aanwezig zijn (school). Tot onze grote spijt kregen we vanmiddag van de vluchtelingen het signaal dat hen aangegeven werd dat zij twee dagen tot twee weken daar konden verblijven. De gemeente heeft onmiddellijk contact gezocht met het COA en om uitleg gevraagd.

Het COA heeft ons het volgende medegedeeld: “De vluchtelingen uit Leerdam blijven op deze locatie totdat voor hen de procedure start. Wanneer dat is is afhankelijk van datum van aankomst en voortgang dossierafhandeling van het COA en IND." Daarnaast hebben een aantal mensen aangegeven dat de faciliteiten ontbreken. Wij hebben de toezegging ontvangen van het COA dat zij deze faciliteiten zo spoedig mogelijk in orde gaan brengen.
Reguliere activiteiten in M3

De dagen na het vertrek worden gebruikt om M3 op te ruimen, schoon te maken en weer in te richten. Wanneer alles weer op zijn plek staat en de verlichting en geluidsapparatuur weer aangesloten zijn, zal de beheerde van M3 haar activiteiten weer starten. We verwachten dat dit vanaf 3 december weer mogelijk is.

Meer informatie

Heeft u vragen over het vertrek van de vluchtelingen? Dan kunt u vanzelfsprekend bellen met de gemeente via 0345 636 363. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk.

 

Bron: Vluchtelingen vertrokken

Ander bericht over het vertrek:   Vluchtelingen vertrekken uit Leerdam naar noodopvang

 

Over ons

Wij zijn de Islamitische Vereniging El Mouahidine. Beter bekend als Moskee ElMouahidine te Leerdam. جمعية ومسجد الموحدين. Wij bedienen de Islamitische gemeenschap in Leerdam en omstreken. Lees verder...

Tijdelijke locatie