newTijdelijke locatie: Tiendweg 11, Leerdam

Fajr 07:13 Dhuhr 12:53 Asr 02:49 Magrib 05:12 Isha 06:53 | Maandoverzicht

Nieuws over de verening en de activiteiten.

Groen licht voor El Mouahidine

LEERDAM • De Leerdamse gemeenteraad heeft vorige week het bestemmingsplan voor de P.M. van Gentstraat 24 vastgesteld. Daarmee werd groen licht gegeven aan de realisatie van een nieuw verenigingsgebouw voor de Marokkaanse vereniging El Mouahidine.

 

De vereniging is sinds 2008 in gesprek met de gemeente om de kavel aan de Van Gentstraat te kopen en hier een nieuw gebouw te realiseren. Renovatie bleek geen optie vanwege de slechte staat van het oude pand.

Door nieuwbouw kan de vereniging haar maatschappelijke en sociale activiteiten blijven ontplooien, zoals de begeleiding van jongeren, vrouweneducatie, kooklessen en voorlichtingsbijeenkomsten.

De gemeente vindt het belangrijk dat moskee en verenigingsgebouw op de huidige plaats blijven staan. "De vereniging is al vele jaren zonder problemen gehuisvest op deze locatie", aldus het college.

De bestemmingsplanwijziging was nodig, omdat hoogte en bouwvlak van het nieuwe gebouw de 'maten' van het oude bestemmingsplan overschrijden.

Bron: Het Kontakt editie Leerdam

Gift ten behoeve van de Islamitische Vereniging El Mouahidine (iDeal)

iDeal betaling wordt mogelijk gemaakt door TargetMedia. Geen iDeal? Klik hier.

Over ons

Wij zijn de Islamitische Vereniging El Mouahidine. Beter bekend als Moskee ElMouahidine te Leerdam. جمعية ومسجد الموحدين. Wij bedienen de Islamitische gemeenschap in Leerdam en omstreken. Lees verder...

Tijdelijke locatie