newTijdelijke locatie: Tiendweg 11, Leerdam

Fajr 05:25 Dhuhr 12:48 Asr 04:06 Magrib 06:56 Isha 08:28 | Maandoverzicht

Nieuws over de verening en de activiteiten.

Overleg Van Gentstraat vergt tijd

LEERDAM • Burgemeester en Wethouders van Leerdam en de verenigingen aan de P.M. van Gentstraat hebben nog zeker de tweede helft van het jaar nodig om duidelijkheid te krijgen over de toekomst van de verenigingen op deze locatie.

Dat liet wethouder Petra Groeneweg de gemeenteraad donderdagavond weten. Via een motie nam Leerdam 2000 voorman Teus Meijdam het op voor de verenigingen op de veelbesproken locatie in wijk West. Hij pleitte ervoor hun huurcontracten niet voor tien of vijftien jaar, zoals de gemeente van plan is, maar voor tenminste 25 jaar af te sluiten.

 

Bovendien stelde hij voor de accommodatie van de Turkse Arbeidersvereniging (TAV) niet af te breken, maar aan de TAV te verkopen. Het lukt deze vereniging op dit moment namelijk nog niet om bij één van de buren aan de Van Gentstraat onderdak te vinden. Wethouder Petra Groeneweg vond een contract van 25 jaar wel heel erg fors en stelde bovendien vast dat de Arbeiders Vereniging al een paar jaar weet dat men moet verkassen.

“Maar we zijn druk bezig; we zitten nog steeds met elkaar om de tafel”, aldus Groeneweg. “Een motie is daarom op dit moment nog niet nodig.” Onder het motto ‘een broedende kip moet je niet storen’, vond de raad het donderdag niet het juiste moment om zich nu al serieus over de motie van Leerdam 2000 uit te spreken. Waarop Teus Meijdam besloot zijn initiatief althans voorlopig in te trekken. “Maar zo nodig komen we er later nog op terug.”

Over ons

Wij zijn de Islamitische Vereniging El Mouahidine. Beter bekend als Moskee ElMouahidine te Leerdam. جمعية ومسجد الموحدين. Wij bedienen de Islamitische gemeenschap in Leerdam en omstreken. Lees verder...

Tijdelijke locatie